Se mer om dette


Maurmiddel som fungerer. Det har vært mange ganger jeg har vært plaget av det som er kjent som svart jordmaur på fagspråket. De er også kjent som sukkermaur fordi de har en tendens til å komme inn i hus og oppsøke søt mat. I tillegg er det mange av dem i hagen om sommeren.

Det er virkelig plagsomt, og det er mange råd om hvordan du kan bli kvitt dem.

Å bruke Fun light er ett eksempel. Maurtuen eller maurtuene er ment å bli påvirket av å helle denne saften direkte i dem. Sukkermaur blir imidlertid ikke drept av Fun light. I alle tilfeller jeg testet, fungerte det ikke. Men matbutikken tjente i alle fall på å selge saft til meg. Så da så…

I løpet av vårmånedene er de overalt og invaderer hus og hytter. Det er noen råd for å forhindre sultne maur.

Når temperaturen ute begynner å stige, finner de veien inn i huset. Plutselig løper de over kjøkkenbenken og over gulvet. Selv om vi kaller dem sukkermaur, er de faktisk svarte jordmaur. Når de begynner å jakte på mat om våren, er det helst matrester.

Ikke bare møter de opp hjemme, men også på hytta. Til tross for all din innsats for å bli kvitt dem, ser det ut til å fortsette å komme. Oddsen har vært mot meg mange ganger. Jeg har nå lært mer om hvordan jeg kan bli kvitt dem.

Å identifisere om reiret er innenfor eller utenfor er avgjørende for å bli kvitt mauren. Maurdronningen må avlives hvis du virkelig ønsker å utrydde maur. De beste agnene er ofte de tørre agnene med insektmidler som arbeiderne bringer til dronningen.

Jeg ble fortalt om dette anbefalte maurmiddelet: blå maurgranulat

Et alternativ ville være et gelbasert anti-maurmiddel som Nippon. Nippon som du kjøper i butikken henger imidlertid ofte der lenge, og mister derfor mye av kraften. Men granulat varer lenger. Tørr og lett å bære for mauren. Derfor skal jeg teste granulat denne våren. For maurene kommer tilbake i år.

Pass på at det alltid er rikelig med agn, og pass på at det legges så nærme reiret som mulig.

Du bør ta affære hvis du ennå ikke har vunnet kampen. Ved oppbevaring av søte ting bør du for eksempel bruke tette bokser. Du bør også rydde opp søl. Du forhindret maurene i å finne mat inni deg ved å gjøre alt du kunne. Likeledes vil det være lurt å montere finmasket nett på ventilasjonsluker i første etasje. På samme måte, vær forsiktig med sprekker eller hull i eller i nærheten av fundamentet ditt.

Maurene prøver nok igjen i år. Uansett vet jeg nå mye mer om hva jeg skal gjøre, og jeg håper dette kan hjelpe deg også.

Her er tips fra https://skadedyrhjelp.no.